מסעדת חבש אשר ממוקמת בתל אביב, היא דוגמא למקום בו אפשר ליהנות ממאכלים מסורתיים של הקהילה האתיופית בישראל. כידוע, יש לקהילת יהודי אתיופיה היסטוריה מאוד עשירה, וחלק לא מבוטל ממנה מתייחס גם לאוכל המקומי. חלק מהמאכלים הם אתיופיים לכל דבר, וכל מי שיגיע לאתיופיה לביקור יזכה ליהנות מהם במסעדות מקומיות. לצידם אפשר למצוא מאכלים ייחודים של הקהילה היהודית.
במסעדת חבש, אפשר ליהנות מתפריט עשיר ומגוון, אשר כולל את שורה ארוכה של מאכלים אתיופיים, כפי שנהוג לאכול באתיופיה. אפשר למצוא בתפריט מאכלים המבוססים על אוכל צמחוני וכן על אוכל בשרי. מלבד מנות ראשונות ועיקריות, הרי שניתן גם ליהנות מקינוחים כמיטב המסורת האתיופיות וכן משתייה מסוגים שונים.
מה מומלץ להזמין במסעדת חבש
לפני שנציג מספר דוגמאות למנות אתיופיות קלאסיות אשר מוגשות במסעדה, צריך להדגיש שתי נקודות חשובות. הראשונה, באופן טבעי המאכלים, אף שמקורם אתיופים, הרי שמכינים אותם באופן כזה שיתאים לטעם הישראלי. הנקודה השנייה החשובה, המנות אומנם מבושלות על פי מתכונים מקוריים ועם חומרים מקוריים, אך ייתכן שבחלק מהמקרים, חומרי ההכנה יהיו מקומיים, ולא אתיופיים בהכרח.
בין המאכלים שאפשר למצוא במסעדה ומאפיינים את המטבח האתיופי, אפשר למצוא מנות של בשר ברוטב חריף עם אורז וסלטים, מנות על בסיס אנג'ירה כולל ירקות, ביצים ובשרים, מנות צמחוניות אשר כוללות עדשים מבושלים או אפונה צהובה. אפשר גם למצוא מנות בשריות מעורבות שכוללות את מיטב המנות שמוגשות במקום. באופן דומה אפשר גם ליהנות ממנה צמחונית מעורבת, שכוללת שיתוף של כל המנות הצמחוניות שמוגשות במסעדה.
מי שרוצה תוספות, יכול להזמין מנות אנג'ירה עבור כל מנה, וכן אפשר להזמין אך ורק אנג'ירה בלי מנה צמחונית או בשרית.
לסיכום, מסעדת חבש מספקת לסועדים בה אפשר ליהנות ממגוון רחב של מנות אתיופיות איכותיות, בלב מרכז תל אביב.